Biologisch Tuinieren: Zo helpen Aaltjes je aan een mooi gazon

Op een natuurvriendelijke manier met je tuin om gaan. Voor de echte groenliefhebbers onder ons de enige logische weg. Van het planten van speciale bijenplanten tot het laten liggen van wat rommel voor de vogels in de border. Zo trek je volop dieren naar je tuin. Maar er zijn natuurlijk ook gasten die je liever ziet gaan dan komen. Neem nou Engerlingen en Emelten. In een mum van tijd weten deze larven je hele gras naar de knoppen te helpen. Maar ook dat kan je op een natuurvriendelijke manier aanpakken. Door ze biologisch te bestrijden met aaltjes!

Kale plekken in je gazon
Een mooie grasmat krijg je niet cadeau. Daar zit veel werk in. En niets vervelender dan dat er opeens, als de lente weer van start gaat, allemaal bruine, gele of zelfs grote kale plekken in je gazon te zien zijn. Wanneer je ter plekke wat beter gaat kijken en je tilt het gras een beetje op, slaat de schrik je om het hart. Beestjes! Krioelende larven die duidelijk de oorzaak van de schade zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *